Antep Fıstıklı Ezme Nasıl Yapılır

Evde Antep fıstığı ezmesi yapmak için doğal ve katkısız bir tarif arıyorsanız, işte lezzetli ve pratik bir tarif:

 

Malzemeler:

 

2 su bardağı kavrulmuş Antep fıstığı

 

2 yemek kaşığı bal veya pudra şekeri (isteğe bağlı)

 

1 yemek kaşığı zeytinyağı veya fıstık yağı (kıvamı açmak için)

 

1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)

 

 

Yapılışı:

 

1. Fıstıkları hazırlayın: Kabukluysa, kabuklarını ayıklayın. Fıstıklar kavrulmamışsa, 180°C fırında 7-8 dakika hafifçe kavurun.

 

 

2. Blender veya mutfak robotuna koyun: Antep fıstıklarını güçlü bir mutfak robotuna ekleyin ve çekmeye başlayın.

 

 

3. Ezme kıvamına getirin: İlk başta toz haline gelecek, ardından yağını salarak ezme kıvamına gelmeye başlayacaktır.

 

 

4. Tatlandırın: Daha tatlı bir lezzet için bal veya pudra şekeri ekleyin. Kıvamı açmak için az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

 

 

5. Homojen hale gelene kadar çekin: Pürüzsüz veya biraz taneli seviyorsanız, kıvamını kontrol ederek istediğiniz kadar çekin.

 

 

6. Saklama: Kavanoza alın ve buzdolabında saklayın. Doğal olduğu için birkaç hafta içinde tüketmeye özen gösterin.

 

 

 

Bu tarifle katkısız, sağlıklı ve lezzetli bir Antep fıstığı ezmesi yapabilirsiniz! Afiyet olsun.

Ücretsiz Kargo

3500₺ Üzeri Ücretsiz Kargo Fırsatı

Güvenli Alışveriş

3D Secure ve Nazella güvencesi ile güvenli alışverişin tadını çıkarın.

Destek

0543 817 05 60

Yardım mı gerekli
Nazella Kuruyemiş | online satış mağazası
Merhaba, siparişleriniz hakkında yardıma ihtiyacınız varsa bize yazın
Birkaç dakika içinde dönüş yapalım